Cultuurprofs in het s(b)o afgelopen

Bij de evaluatie bleek dat er veel geleerd was over en weer. Vakdocenten hadden nieuwe inzichten gekregen over hoe ze hun kunstdiscipline konden verbinden met de leelringen uit het s(b)o en leerkachten hadden een nieuwe technieken geleerd die ze zelf kunnen toepassen. Een lastige vraag blijft altijd: wat kan een leerkracht zelf doen en wanneer is een kunstvakdocent echt van grote toegevoegde waarde? Ik vond het super om te merken dat toch veel leerkrachten zich zekerder voelden in het aanbieden van cultuuronderwijs. Ik hoop dat ze dat vast weten te houden en hun bescheidenheid aan te kant kunnen (blijven) zetten om zelf aan de slag te gaan met animatie, dans, beeldend, fotografie en alle andere media die nu de scholen binnen zijn gebracht! De leerling is meer gebaat bij continue aandacht voor creatieve vakken dan een incidentele kunstweek.

Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

onderzoek Speciaal Verbeeld bijna afgerond

Het is bijna zover: de data van het onderzoek Speciaal Verbeeld is verzameld en geanalyseerd en in november volgt alweer de afsluiting! Wat was het een leuk jaar: een jaar lang mocht ik in de klassen van Saskia Pekelhar… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

presentatie resultaten Speciaal Verbeeld

Op 5 november is de afsluitende bijeenkomst van het onderzoeksproject Speciaal Verbeeld, waar ik samen met Zoë Zernitz en kunstvakdocenten Saskia Pekelharing en Simone Roerig heb onderzocht hoe je verbeeling kunst stimu… Lees meer »
Datum 05-11-19
Geschreven door Theisje van Dorsten op 28-08-19

lezing Het Paleis Groningen

lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van kunstvakdocenten lezing voor schooleiders over cultuuronderwijs, samenwerking met culturele omgeving en inzetten van ku… Lees meer »
Datum 21-11-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 29-10-18

lezing MAAS en Villa Zebra

Woensdag 19 september ben ik te gast in Rotterdam bij MAAS theater en dans en Villa Zebra Regelmatig kom ik de mensen van MAAS en Villa Zebra tegen bij bijeenkomsten en lezingen. Ook heb ik vorig jaar een evaluatie van … Lees meer »
Datum 19-09-18
Geschreven door Theisje van Dorsten op 11-09-18

artikel onderzoeksconferentie LKCA online!

Het stuk dat ik schreef n.a.v. de LKCA OCC van 2018 is gepubliceerd Het stuk dat ik schreef n.a.v. de LKCA OCC van 2018 is gepubliceerd. Hier vind je ook een reflectie op onderzoek van Ariane van Heijningen en een versl… Lees meer »
Geschreven door Theisje van Dorsten op 08-05-18